koop tickets online

Cercle en Standard verdelen de buit na intense partij: 1-1

Met de nummer 8 tegen de nummer 6 van het klassement had het Jan Breydelstadion op zaterdagnamiddag een mooi affiche in petto. Na de winstpartij tegen KAA Gent vorige week kwam Cercle Brugge op slechts 2 punten van Standard de Liège te staan. Miron Muslic wijzigde zijn basiself op slechts één positie. Doelman Majecki was terug fit en nam zijn vertrouwde plek in tussen de palen. Verder traden de tien vertrouwde namen aan. 

De bezoekers namen het initiatief in de openingsfase. Veel kansen leverde dat evenwel niet op. Groen-Zwart slaagde er lange tijd onvoldoende in de verbinding te maken met de aanval. Het duurde tot halfweg de eerste helft tot Cercle voor dreiging kon zorgen via een kopbal van Ueda. Kort daarna vond Siquet de vrijstaande Deman aan de tweede paal, al kon de Jonge Duivel het leer enkel met de haren raken. Ook Standard werd wakker en liet van zich spreken: een schot van Ohio ging in het zijnet en iets later verslikte Majecki zich bijna in diezelfde bedrijvige Ohio. Met de rust in zicht kreeg Cercle wat meer ruimte en kort voor rust kon het daar bijna van profiteren: er was een prima tussenkomst nodig van Bokadi een schot van Denkey. Halfweg hingen de bordjes onveranderd gelijk.

Het tweede bedrijf had iets weg van de eerste helft. Veel duels, een klein speelveld en weinig open ruimtes. Na een kwartier leek Cercle dan toch de bovenhand te nemen. Denkey, zeer aanwezig maar niet steeds even zuiver, knalde in het zijnet. En toch was het Standard die voor de eerste keer de bal in het mandje legde. Canak bediende Perica via een lage voorzet, maar na enkele VAR-minuten werd het doelpunt afgekeurd. De laatste tien minuten en het moment van de waarheid braken aan. Standard ontsnapte via een tegenaanval met Zinckernagel als eindproduct. Na een geslaagde overstap haalde de Deen uit van dichtbij, maar Daland stak daar een handje voor. Ook nu werd de VAR geraadpleegd, maar dit keer was het de uitploeg die daar voordeel uit puurde. Zinckernagel nam zelf de verantwoordelijkheid en zette de elfmeter om: 0-1 was een hard verdict. Niet dat groen-zwart zoveel meer verdiende, maar de openingsgoal viel toch compleet uit de lucht. Zo viel er niets meer te verliezen voor de Vereniging: Muslic dropte onder meer Marcelin en Kehrer in de ploeg als wederwoord. En dat loonde: net nadat het bord van de 6 toegevoegde minuten verscheen, slaagde Ueda erin om vanuit de draai een afvallende bal droog in de bovenhoek te schieten: 1-1. Voor de tweede week op rij ontplofte het Jan Breydelstadion in de toegevoegde tijd. Beide ploegen kunnen tevreden zijn met een puntje en dat werd ook door beide trainers op de persconferentie bevestigd.Opstelling Cercle: Majecki, Popovic, Ravych (82’ Hotic), Daland, Vanhoutte (87’ Marcelin), Francis (82’ Van Der Bruggen), Siquet, Deman, Somers (75’ Kehrer), Ueda en Denkey. 

Opstelling Standard: Bodart, Dussenne, Ohio (59’ Perica), Donnum, Fossey, Alzate, Bokadi, Melegoni (46’ Canak), Balikwisha (59’ Cimirot), Laifis en Zinckernagel.

Doelpunten: 81’ Zinckernagel (0-1, penalty), 90+1’ Ayase Ueda (1-1)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Interlandbreak: deze Cercle-spelers vertegenwoordigen hun land!

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Jupiler Pro League wegens de interlandbreak. Na de wedstrijd tegen Genk vertrokken vijf Cercle-spelers naar hun thuisland om de nationale kleuren te verdedigen. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gboho en Van Der Bruggen reageren na gelijkspel tegen Genk

Cercle speelde vrijdagavond 1-1 gelijk tegen KRC Genk. Groen-zwart was in de eerste helft de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kon Genk de bordjes gelijk hangen. Yann Gboho en Hannes Van Der Bruggen reageerden na de wedstrijd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Warleson tot 2026 bij Cercle!

Cercle vond vrijdag een akkoord met Warleson Steillon (26) voor een verlengd verblijf bij Groen-Zwart. De Braziliaanse doelman plaatste z’n handtekening onder een nieuw contract tot juni 2026, met optie op een bijkomend seizoen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met …Hugo Siquet


‘Mijn allerbeste niveau vinden bij Cercle’


Na de nederlaag in en tegen Anderlecht trok ik naar de groen-zwarte kant van het Jan Breydelstadion. Er heerste een gezellige drukte. Het was dan ook een korte ‘werkweek’ tussen de match op Anderlecht (op zondag) en de match thuis tegen Genk (op vrijdag). Het was een komen en gaan van spelers en medewerkers in de Cerclekantoren. Ikzelf had er ondermeer een gesprek met Hugo Siquet. De 20-jarige rechtsachter streek in januari neer bij Groen-Zwart. Het doel was meteen duidelijk. Matchritme opdoen en terwijl zijn allerbeste niveau vinden. In juni staat namelijk het EK -21 op het programma.

Lees meer

Het stickerboek gaat van start!

Klik hier voor meer info!