koop tickets online

Contractverlenging én uitleenbeurt voor jeugdproduct Arne Cassaert

Jeugdproduct Arne Cassaert (21) verlengde z’n contract bij Cercle Brugge tot juni 2023 en wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan FC Knokke (1ste Nationale).

Na het doorlopen van de jeugdreeksen maakte Arne Cassaert in 2019 z’n profdebuut voor Cercle in de Jupiler Pro League op het veld van Standard (2-1). Dit seizoen verzamelde de centrale verdediger speelminuten tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen KVK Tienen (3-0). Cassaert viel toen op het uur in voor Utkus en zette zelfs de 3-0 eindstand op het bord. Op zoek naar meer speelminuten wordt Cassaert nu tot het einde van het seizoen uitgeleend aan KFC Knokke, op dit moment 13e in de Eerste Nationale-reeks. “Ik ben op een punt in m’n carrière gekomen dat het belangrijk is om ‘mannenvoetbal’ te spelen. Het is belangrijk voor mij om zoveel mogelijk minuten te maken om zo sterker te kunnen terugkeren naar Cercle”, aldus Cassaert.

Cerle Brugge KSV

Vooraleer Arne z’n uitleenbeurt naar Knokke finaliseerde, verlengde hij eerst z’n aflopende contract bij Cercle tot juni 2023, inclusief een optie op een bijkomend seizoen. Een teken van Groen-Zwart dat het gelooft in de jonge verdediger: “En daar ben ik erg gelukkig mee. Een duidelijk teken van Cercle dat ze iets in mij zien voor de toekomst.” Cassaert treedt zo een beetje in de voetsporen van Robbe Decostere en Charles Vanhoutte, die in 2019 werden uitgeleend aan Tubeke en nadien sterker terugkwamen naar Cercle. “Het succesverhaal van Robbe en Charles heeft zeker een rol gespeeld in mijn beslissing. Als je ziet hoe zij het nu doen na hun uitleenbeurt, is het zeker en vast ook mijn bedoeling om beter terug te komen. Op de positie van centrale verdediger heerst er op vandaag heel wat concurrentie en dus is deze uitleenbeurt voor mij alsnog ideaal om speelminuten op te doen”, besluit Cassaert.


Veel succes, Arne!


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-KV Oostende: Covid Safe Ticket en mondmasker verplicht

Zaterdag om 20:45 ontvangt Groen-Zwart de Kustboys van KV Oostende op speeldag 25 van de Jupiler Pro League, mét publiek in de tribunes. Cercle, momenteel 7e in de ranking, pakte de voorbije weken indrukwekkend 24 op 27 en wil die vormcurve zaterdag ook bevestigen voor de eigen fans. Hou er wel rekening mee dat de terugkeer van supporters gepaard gaat met enkele gezondheidsmaatregelen, zoals het Covid Safe Ticket en het dragen van een mondmasker:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Compensatieregeling voor wedstrijden zonder publiek

Zaterdag spelen we tegen KV Oostende met publiek, maar eerder dit seizoen werden de thuisoverwinningen tegen Club Brugge (2-0) en Zulte Waregem (3-1) zonder fans afgewerkt. Cercle werkte een compensatieregeling uit voor zowel abonnees, tickethouders en BK12-leden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
21 op 24 - Hoe lang is dat niet geleden?

In de voorbije acht wedstrijden won Cercle liefst zeven maal. YR KV Mechelen,  KV Kortrijk, STVV, Seraing, de buren, Eupen en Z.-Waregem gingen voor de bijl. Op momenteel ongenaakbaar promovendus Union verloor Cercle ongelukkig in de toegevoegde tijd.

Een prestatie om, zeker met deze jonge ploeg, “U” tegen te zeggen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Maak kennis met Bruce, de mascotte van de Cercle Brugge Jeugdwerking!

Een aandachtige toeschouwer zondagavond tijdens de 3-1 overwinning van Cercle Brugge tegen Zulte Waregem: Bruce, de nieuwe mascotte van onze Cercle Brugge Jeugdwerking!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Beloften met 3-0 onderuit tegen RSC Anderlecht

Maandagavond verloren onze beloften met 3-0 op het veld van het ongeslagen RSC Anderlecht.

De einduitslag stond al voor de start van de tweede helft op het bord. Nadat Anderlecht in de twaalfde minuut op voorsprong kwam, scoorde Arnstad tot tweemaal toe in de slotminuten van de eerste helft. Cercle kreeg in de eerste helft een grote kans op de gelijkmaker maar Koshi stuitte op doelman Verbruggen.

In de tweede helft kreeg Cercle de eerste kans maar het afstandsschot ging naast. Daarna kreeg de thuisploeg nog enkele grote kansen maar deze werden niet verzilverd. 

Trainer Wouter Artz: "Natuurlijk teleurgesteld met het resultaat omdat ik denk dat we de drie doelpunten hadden kunnen voorkomen. Uiteindelijk moeten we concluderen dat dit Anderlecht een zeer sterke en goede ploeg is. Maar daarentegen moeten we de lessen uit deze wedstrijd meenemen. De jongens zetten stappen in de manier van druk zetten en ik ben ervan overtuigd dat we op die manier echt het resultaat kunnen behalen dat we willen. Dat zag je ook aan onze tweede helft waarin we hoog druk durfden zetten om zo tot scoren te komen."

Volgende wedstrijd is komende maandag 24 januari om 19:30 in Ruddervoorde tegen KAA Gent.


Kijk hieronder naar enkele hoogtepunten:

Lees meer

Het stickerboek gaat van start!

Klik hier voor meer info!