koop tickets online

Miron Muslic langer bij Cercle Brugge!

Cercle Brugge heeft het contract van Miron Muslic (40) opengebroken. De Oostenrijker plaatste z’n handtekening onder een nieuwe verbintenis tot juni 2024.

Miron Muslic is al sinds oktober 2021 bij Cercle Brugge actief. Bij Groen-Zwart begon hij als hulptrainer maar sinds september dit jaar is hij hoofdcoach.

“Na een jaar werken in Cercle heeft Miron z’n talent en potentieel bewezen. Hij was meer dan klaar om hoofdcoach te worden en hij bewijst nu ook dat hij de juiste keuze is. We kijken er naar uit om op dit elan verder te gaan”, aldus sportief directeur Carlos Aviña.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Onder de leiding van Miron Muslic maakte Cercle de afgelopen weken een heuse sprong voorwaarts in het klassement. Met 19/24 staat Groen-Zwart momenteel op een gedeelde achtste plaats en verloor het in de voorbije acht wedstrijden enkel op bezoek bij Union. In oktober nog eindigde Muslic na Vrancken en Geraerts derde in de verkiezing “coach van de maand” van Sport/Voetbalmagazine.

“Ik ben dankbaar, blij maar ook trots dat ik deel mag blijven uitmaken van de Cerclefamilie”, aldus Miron Muslic. “Ik kijk ernaar uit om deze getalenteerde groep spelers verder te helpen ontwikkelen en om onze fans trots te maken.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Ontdek alle foto's na Cercle-Standard

Zaterdag deelden Cercle en Standard de punten na 95 minuten voetbal in Jan Breydel. Zinckernagel bracht de bezoekers in de tweede helft op voorsprong via een strafschop, maar Ueda maakte in het slot van de partij enig mooi gelijk. Ontdek hier alle foto's.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Senna Miangue!

Senna Miangue is jarig! Onze verdediger viert vandaag z'n 26ste verjaardag.

Proficiat, Senna!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle en Standard verdelen de buit na intense partij: 1-1

Met de nummer 8 tegen de nummer 6 van het klassement had het Jan Breydelstadion op zaterdagnamiddag een mooi affiche in petto. Na de winstpartij tegen KAA Gent vorige week kwam Cercle Brugge op slechts 2 punten van Standard de Liège te staan. Miron Muslic wijzigde zijn basiself op slechts één positie. Doelman Majecki was terug fit en nam zijn vertrouwde plek in tussen de palen. Verder traden de tien vertrouwde namen aan. 

De bezoekers namen het initiatief in de openingsfase. Veel kansen leverde dat evenwel niet op. Groen-Zwart slaagde er lange tijd onvoldoende in de verbinding te maken met de aanval. Het duurde tot halfweg de eerste helft tot Cercle voor dreiging kon zorgen via een kopbal van Ueda. Kort daarna vond Siquet de vrijstaande Deman aan de tweede paal, al kon de Jonge Duivel het leer enkel met de haren raken. Ook Standard werd wakker en liet van zich spreken: een schot van Ohio ging in het zijnet en iets later verslikte Majecki zich bijna in diezelfde bedrijvige Ohio. Met de rust in zicht kreeg Cercle wat meer ruimte en kort voor rust kon het daar bijna van profiteren: er was een prima tussenkomst nodig van Bokadi een schot van Denkey. Halfweg hingen de bordjes onveranderd gelijk.

Het tweede bedrijf had iets weg van de eerste helft. Veel duels, een klein speelveld en weinig open ruimtes. Na een kwartier leek Cercle dan toch de bovenhand te nemen. Denkey, zeer aanwezig maar niet steeds even zuiver, knalde in het zijnet. En toch was het Standard die voor de eerste keer de bal in het mandje legde. Canak bediende Perica via een lage voorzet, maar na enkele VAR-minuten werd het doelpunt afgekeurd. De laatste tien minuten en het moment van de waarheid braken aan. Standard ontsnapte via een tegenaanval met Zinckernagel als eindproduct. Na een geslaagde overstap haalde de Deen uit van dichtbij, maar Daland stak daar een handje voor. Ook nu werd de VAR geraadpleegd, maar dit keer was het de uitploeg die daar voordeel uit puurde. Zinckernagel nam zelf de verantwoordelijkheid en zette de elfmeter om: 0-1 was een hard verdict. Niet dat groen-zwart zoveel meer verdiende, maar de openingsgoal viel toch compleet uit de lucht. Zo viel er niets meer te verliezen voor de Vereniging: Muslic dropte onder meer Marcelin en Kehrer in de ploeg als wederwoord. En dat loonde: net nadat het bord van de 6 toegevoegde minuten verscheen, slaagde Ueda erin om vanuit de draai een afvallende bal droog in de bovenhoek te schieten: 1-1. Voor de tweede week op rij ontplofte het Jan Breydelstadion in de toegevoegde tijd. Beide ploegen kunnen tevreden zijn met een puntje en dat werd ook door beide trainers op de persconferentie bevestigd.Opstelling Cercle: Majecki, Popovic, Ravych (82’ Hotic), Daland, Vanhoutte (87’ Marcelin), Francis (82’ Van Der Bruggen), Siquet, Deman, Somers (75’ Kehrer), Ueda en Denkey. 

Opstelling Standard: Bodart, Dussenne, Ohio (59’ Perica), Donnum, Fossey, Alzate, Bokadi, Melegoni (46’ Canak), Balikwisha (59’ Cimirot), Laifis en Zinckernagel.

Doelpunten: 81’ Zinckernagel (0-1, penalty), 90+1’ Ayase Ueda (1-1)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers tot 2026 bij Cercle!

Cercle Brugge en Thibo Somers vonden een akkoord voor een verlengd verblijf van het groen-zwarte jeugdproduct tot juni 2026. Het nieuws werd zaterdagmiddag, net voor de aftrap van Cercle-Standard, bekendgemaakt in Jan Breydel.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-Standard

Zaterdag om 16h00 ontvangen we Standard in Jan Breydel. Coach Miron Muslic maakte vrijdagnamiddag z'n selectie bekend voor het treffen tegen de Rouches.

Net zoals vorige week ontbreken Leonardo Da Silva Lopes en Senna Miangue met blessures. Terwijl Lopes nog last ondervindt van z'n enkel, herstelt Miangue nog steeds van een spierblessure.

Ontdek hiernaast de voltallige selectie.

Lees meer

Het stickerboek gaat van start!

Klik hier voor meer info!