koop tickets online

Thibo Somers tot 2026 bij Cercle!

Cercle Brugge en Thibo Somers vonden een akkoord voor een verlengd verblijf van het groen-zwarte jeugdproduct tot juni 2026. Het nieuws werd zaterdagmiddag, net voor de aftrap van Cercle-Standard, bekendgemaakt in Jan Breydel.

Wie aan Cercle denkt, zegt ongetwijfeld ook snel de naam van Thibo Somers. De 23-jarige aanvaller komt al sinds z’n achtste uit voor Cercle en is een op-en-top Groen-Zwart jeugdproduct. Na het doorlopen van de jeugdreeksen maakte Somers in 2019 z’n debuut voor Cercle tijdens de uitwedstrijd op bezoek bij KRC Genk (1-0). Een paar maanden later scoorde Somers, nota bene ook tegen RC Genk, z’n eerste goal. Week na week werd Thibo belangrijker voor Cercle en hij veroverde met z’n onuitputbare inzet ook de harten van de supporters: dat leverde in 2020 niet alleen de 48ste Pop-Poll van supportersvereniging d’Echte op, later dat jaar mocht hij samen met Decostere en Vanhoutte ook z’n handtekening plaatsen onder een nieuw contract.

Cerle Brugge KSV

Ook op fysiek vlak maakte Somers indruk, net zoals trouwens de volledige kern. Op Europees vlak prijkt Thibo op de tweede plaats, na Olivier Deman, als het gaat over high speed runs (afstanden afgelegd boven de 20km/uur). Sinds de start van de voorbereiding tot vandaag liep hij ook al meer dan 1000km, waarvan 80km aan hoge intensiteit.

Cerle Brugge KSV

Indrukwekkende cijfers die nu worden beloond met een nieuw contract. Thibo plaatste deze week z’n handtekening onder een nieuwe verbintenis tot juni 2026. “Al sinds m’n acht jaar ben ik op Cercle. Zolang ik me herinner heb ik niks anders geweten dan te voetballen bij de Vereniging. Groen-Zwart betekent alles in m’n leven, het is zelfs familie geworden”, aldus Thibo Somers. “Ik ben ook trots naar m’n familie toe. Dat ik hen heb kunnen tonen dat het effectief kan bij Groen-Zwart en dat ze me kansen blijven geven. Ik hoop dat ik erg veel kan terug doen in de plaats”.

Ook sportief directeur Carlos Avina is blij dat Thibo bijtekent: “Het contract van Thibo verlengen was onze topprioriteit aangezien hij onze identiteit weerspiegelt. Niet alleen door z’n afkomst, maar ook door z’n mentaliteit en dagelijks hard werken. Thibo is één van de leiders van onze ploeg en daarom ben ik enorm tevreden dat hij bij ons blijft”.

Proficiat, Thibo!

DSC_0054.jpg
DSC_0022.jpg

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Interlandbreak: deze Cercle-spelers vertegenwoordigen hun land!

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Jupiler Pro League wegens de interlandbreak. Na de wedstrijd tegen Genk vertrokken vijf Cercle-spelers naar hun thuisland om de nationale kleuren te verdedigen. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gboho en Van Der Bruggen reageren na gelijkspel tegen Genk

Cercle speelde vrijdagavond 1-1 gelijk tegen KRC Genk. Groen-zwart was in de eerste helft de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kon Genk de bordjes gelijk hangen. Yann Gboho en Hannes Van Der Bruggen reageerden na de wedstrijd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Warleson tot 2026 bij Cercle!

Cercle vond vrijdag een akkoord met Warleson Steillon (26) voor een verlengd verblijf bij Groen-Zwart. De Braziliaanse doelman plaatste z’n handtekening onder een nieuw contract tot juni 2026, met optie op een bijkomend seizoen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met …Hugo Siquet


‘Mijn allerbeste niveau vinden bij Cercle’


Na de nederlaag in en tegen Anderlecht trok ik naar de groen-zwarte kant van het Jan Breydelstadion. Er heerste een gezellige drukte. Het was dan ook een korte ‘werkweek’ tussen de match op Anderlecht (op zondag) en de match thuis tegen Genk (op vrijdag). Het was een komen en gaan van spelers en medewerkers in de Cerclekantoren. Ikzelf had er ondermeer een gesprek met Hugo Siquet. De 20-jarige rechtsachter streek in januari neer bij Groen-Zwart. Het doel was meteen duidelijk. Matchritme opdoen en terwijl zijn allerbeste niveau vinden. In juni staat namelijk het EK -21 op het programma.

Lees meer

Het stickerboek gaat van start!

Klik hier voor meer info!